ja lite ändringar

va in på ultardjud idag  hon ändrade nerkommsten 13 dagar....
hmmmmmmmmmm


ska tillbaka 5/6Beräknat förlossningsdatum: 2009-11-01

Barnet blev till omkring: 2009-02-08

Du är i vecka: 18

Du är i månad: 4

Antal graviditetsveckor och dagar: 17 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 158


lite mer än halva tiden kvar

Beräknat förlossningsdatum: 2009-10-18

Barnet blev till omkring: 2009-01-25

Du är i vecka: 19

Du är i månad: 4

Antal graviditetsveckor och dagar: 18 veckor 6 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 148Vecka 19

Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.


hata jet ett tag

god morgon,
vet inte vad man ska hitta på idag, hmmmmmmmmm svårt,
kanske lite bil åkning,


snacka om att jag hadde problem i går, skulle i väg å tanka men då hand dom slut på bensin på jet här nedan för oss så jag åker till andra jet å då börjar min soppa lampa att blinka, när den blinkar så är bensinen slut,, så jag skyndar mej till andra jetmen när jag kommer dit var bensinen slut där också, FAN VAD GÖR JAG NU DÅ, ber och hoppas att jag kan köra till statoil jo då jag lyckas komma dit, tankade en hundring där, kom ju på att jag hadde ett presentkort ,  så det va ju bra,, men jag fick sådan panik va!!!!!!!  va skulle jag ha gort om jag fick bensinstop???????? jag hade glömt mebilen hemma så ringa någonstans va ju omöjligt,

men men jag överlevde i alla fall :)

idag

snacka om förvirrande, jobbet har infört ett nytt system och det gör mej bara förvirrad,idag ska jag hem till tezz och baka kakor :)  det va ju ett tag sedan vi gorde det :)
tezzi kommer förbi en stund också :)
jag och jenny blev osams idag, det slutade med att jag lyfte in henne i data rummet och la henne på soffan där, coh sa åt henne att hon skulle lungna ner sig,
när jag tittar till henne en stund senare så då sov hon :) hon va kanske lite trött:)
heeee nä ska nog snart åka iväg och köpa mej en ny gräsklippare JIPPI eller inte

lilla bubblan har blivit stor

min lilla bubbla har blivit så stor och den puttar om kull dej,
jag är ledsen för det,
jag vet inte hur jag ska få den att spricka så att den bara skulle kunna försvinna
jag vet inte om jag är ärlig mot dej eller mej, mina tankar bara flyger iväg,
ville ju inte att det skulle bli så här, det känna som om det är en tjock mur i mellan oss,
jag vet att jag är sur och tvär, men i dom stunderna så vill jag att du ska hålla om mej och siga att du älskar mej,
vill bara att du ska kunna förstå det själv,

mina älsklingarhttp://keepsgettinbetter.blogg.se/
min systers blogg,

RSS 2.0